Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"A VIRÁGOS LETENYÉÉRT"

2018. május elsején ismét meghirdetésre kerül "A VIRÁGOS LETENYÉÉRT" városszépítő akció a Derűs Évek Nyugdíjasklubbal közös szervezésben.

.............................................

2017.08.20.

Városi ünnepség

Tisztelt Ünneplők!

Kedves letenyeiek!

A Letenyéért Közéleti Egyesület  és a Derűs Évek Nyugdíjasklub által meghirdetett  „A VIRÁGOS LETENYÉÉRT”  mozgalom célja a lakosság ösztönzése környezetünk virágosítására, hogy településünk az itt lakók, az idelátogatók és az átutazók számára is egyre vonzóbb, hangulatosabb legyen!

 

A város utcáit végigjárva most is azt láttuk, hogy sokan szánnak időt, pénzt és fáradtságot arra, hogy dísznövényekkel, virágokkal díszítsék lakókörnyezetüket. Mindig nagyon örülünk az újaknak és sajnáljuk, ha valahol valami miatt nem sikerül az aktuális virágosítás.

 

A szemet gyönyörködtető megvalósításokban kiemelkednek a korábbi díjazottak, a minta értékű virágosítók, az „EXEMPLAR DÍJ” birtokosai folyamatosan az élen járnak. Ismét öröm volt gyönyörködni a munkájuk eredményében. Köszönet érte.

Úgy érezzük, hogy a díjak odaítélésekor jól döntöttünk a korábbi években.

Van még feladatunk a mozgalom kapcsán, hiszen sokakat meg kell még szólítanunk, ösztönöznünk a csatlakozásra a következő években. A jövőre új ötletekkel, új lendületet szeretnénk vinni majd a település szépítő tevékenységbe.

 

Zsűrizéskor a beküldött fényképeket, az általunk készített felvételekkel azonos módon bíráltuk el. Letenye összes utcáját végigjártuk, minden, az utcáról észrevehető, figyelemreméltó virágosítást lefényképeztünk, hogy a legtöbb új vagy újszerű megvalósítás jutalmazható legyen.

Törekvésünk, hogy évről évre minden jeles munkálkodás elismerésre kerüljön.

Ezért a lakótelep kategóriában két darab III. helyezés odaítéléséről döntött a zsűri. Ennek ellenére sem sikerült minden kiemelkedő virágosítást jutalmazni, de néhány újdonságot mindenképpen szeretnénk a lakosság figyelmébe ajánlani az idén is.

 

Az értékelésnél fontos szempont, hogy az utcáról látható, rendezett, harmonikus legyen a virágosítás. Nem feltétlen a hatalmas mennyiségű virág a fontos, inkább az egységes, harmonikus, valamilyen ritmust követő elhelyezés, szemet gyönyörködtető megjelenés. Mégis előfordul, hogy a nagy mennyiségű vegyes virágtömeg is elvarázsol bennünket.

A zsűri mindig nagyra értékeli a sok munkát, a ház és az előkert összhangját és esetleg a közterületre is kinyúló virágosítást.

 

Ebben az évben az akciót meghirdető két civil szervezet által finanszírozott tárgyjutalmakkal és oklevelekkel ismerjük el a fenti szempontból dicséretes, mások számára is követésre ajánlható megvalósításokat, melyeket Letenye Város Önkormányzata is nagyra értékel.

 

Ezért az oklevelek átadására felkérem Farkas Szilárd Polgármester Urat!

Kérem a jutalmazásra meghívottakat, hogy szíveskedjenek közelebb jönni!

 

 

Különdíjban részesül a családi ház előtti közterület virágosításáért, parkosításért, több éves példás gondozásáért az Arany János utcában:                                                               Sávolyné Ginter Mária

 

 

Különdíjban részesül a családi ház udvarát, előkertjét virágtengerré változtató, évről évre új elemekkel bővítő megvalósításáért a Rákóczi utcában:              

Kunó Ignácné                                        

 

 

 

 

 

Lakótelep kategória

A már két éve szépen virító muskátlis balkonért a Farkas József utcában

III. helyezés: Bellovics Istvánné

 

A kellemes hangulatú, szépen ápolt előkert és lakásbejárat megteremtéséért a Bajcsy utcában

III. helyezés: Rácz Isvánné

 

A lakótömb új, üde, követésre méltó színfoltjának megalkotásáért

II. helyezés: Balázsné dr. Turi Ágnes

 

 

A korábbi ötletes virágelhelyezés újabb elismerésre méltó, elleshető, látványos megvalósítással bővült a Béke utcában

I. helyezés: Korcz Ferenc és neje

 

 

 

Családi ház kategória

Nagy öröm számunkra, ha fiatal fészekrakóknál az igényesség és a harmónia a virágosításban is megnyilvánul. Szép példa erre az egységes muskátlis kialakítás a Platánfa utcában.

III. helyezés: Horváth János és neje

 

Az évek óta gyönyörűen virító futómuskátlis erkély és a bejáratot díszítő, hangulatos növény összeállításért a Királyi Pál utcában

II. helyezés: Bicsák Jánosné

 

A környék egyik legszebben virító futómuskátlis virágosítása több másfajta növény társaságában is nagyon mutatós a Barátság utcában

I. helyezés: Nemeshegyi Lászlóné

 

 

A hosszú ideje kiemelkedően szép, folyamatosan bővülő, példa értékű virágosítás legmagasabb elismerése az Exemplar díj, mely az idén a Béke utcába kerül.

EXEMPLAR DÍJ: Bedőné Molnár Éva

 

 

Kérem a jutalmazottakat, hogy az ünnepség végén szíveskedjenek egy közös fényképezésre és aláírásra az asztalunkhoz fáradni!

Szépítsük továbbra is együtt környezetünket, lakóhelyünket!

Köszönöm a figyelmet.